Στα 3,015 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ στο εξάμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 17:55
UPD:17:56

Μικρή αύξηση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά περίπου 1,20% και διαμορφώθηκε στα 181,892 εκατ. ευρώ, έναντι 184,092 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου εξαμήνου του 2009.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 34,76% και ανήλθαν σε 7,580 εκατ. ευρώ, έναντι 5,625 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 3,015 εκατ. ευρώ, έναντι 2,972 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου (αύξηση 1,45%).

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως τα κέρδη του φετινού πρώτου εξαμήνου επιβαρύνθηκαν από την έκτακτη εισφορά έτους 2009 που επιβλήθηκε στα κέρδη των επιχειρήσεων και η οποία ανήλθε στο ποσό των 2,260 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλής Λέκκας, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2010, επεσήμανε ότι «τα εφετινά κέρδη δείχνουν μια σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα μέτρα που εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχουν στόχο τη σταθερή μείωση των δαπανών και το γενικότερο νοικοκύρεμα των οικονομικών της Εταιρείας. Εκτός από την αύξηση της κερδοφορίας, η διοίκηση στοχεύει στη μείωση του βραχυχρόνιου δανεισμού, η οποία και θα μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλαος Μπάρδης τόνισε ότι «η ΕΥΔΑΠ είναι μια μεγάλη εταιρεία και ο κύριος στόχος της διοίκησης είναι να αναδείξει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της, να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της, να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να αναπτυχθεί σε νέες δραστηριότητες και να επεκταθεί, τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

»Τα οικονομικά μεγέθη, πρόσθεσε, δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές δυνατότητες και τον δυναμισμό που έχει η ΕΥΔΑΠ. Θα έλεγα δε ότι την αδικούν. Παρά την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που διέρχεται η χώρα, το βέβαιον είναι ότι η ΕΥΔΑΠ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε, με σταθερά και μελετημένα βήματα, βελτιώνοντας καθημερινά όλους τους οικονομικούς δείκτες της εταιρείας, αξιοποιώντας κατάλληλα το προσωπικό και την τεχνογνωσία που κατέχει».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ

Σχολιασμένα