ΔΕΗ: Υπογραφή σύμβασης με Τέρνα για σταθμό στη Ρόδο

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 14:53

Σύμβαση για την ανάθεση του έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 115,4 ΜW, με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, στη θέση Πλάκα – Στένη του δήμου Νότιας Ρόδου, υπέγραψαν σήμερα η ΔΕΗ και η εταιρεία Τέρνα.

Η σχετική ανάθεση έγινε με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 2 Απριλίου 2009, με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού.

Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 183 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κύριου και βοηθητικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή όλων των αναγκαίων κύριων και βοηθητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Η παράδοση του νέου Σταθμού θα γίνει σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος και της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Περιστέρης.

«Το έργο αυτό θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία της Ρόδου, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια σε μακροχρόνια βάση με τρόπο αξιόπιστο, οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ
  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα