ΔΙΜΕΑ: Νέα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων κατά του covid και για παρεμπόριο

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 15:08
UPD:15:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.100 ευρώ και δύο αναστολές  λειτουργίας για 30 ημέρες συνολικά (σε έναν παιδότοπο - αναψυκτήριο και σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο) επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων για μη τήρηση των μέτρων COVID-19.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 21 με 23 Ιανουαρίου 2022 ήταν 257 σε αριθμό και πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στην εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

- Κατά το χρονικό διάστημα από 16 μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 210 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

- Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

- Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 35.050 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και για τη μη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

- Κατασχέθηκαν 5.100 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα