Ομόλογα: Στο 3,91% η απόδοση του δεκαετούς

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 16:41
UPD:16:44
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία προσφέρουν σταθερό στήριγμα στα ομόλογα της Ευρωζώνης. Σήμερα ήταν η απροσδόκητα μεγάλη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής που έστειλε τους επενδυτές στα καταφύγια.

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς υποχώρησε έως και το 0,119%, ενώ πτώση μίας έως τριών μονάδων βάσης παρουσίασαν οι αποδόσεις του συνόλου σχεδόν των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης.

Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δεκατές, που βλέπει την απόδοσή του να υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 3,91% και να απομακρύνεται έτσι ελαφρά από το 4%, στο οποίο είχε κολλήσει για ένα διάστημα εν μέσω ανησυχιών για νέα προβλημάτα στην Ιταλία, αλλά και για καθυστερήσεις στις δικές μας δεσμεύσεις, που μπορούν να μας στοιχίσουν έως και 1 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς έχει επίσης απομακρυνθεί από το 3% και κινείται κοντά στο 2,85%, ενώ ακόμη και τα ισπανικά ομόλογα αποφεύγουν τις πιέσεις, παρά το γεγονός ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ φαίνεται να οδεύει ολοταχώς προς πρόωρες εκλογές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα