Στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 12:51
UPD:12:53
Δελτίο Τύπου

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζόραμπ Πολολικασβίλι, υπέγραψαν σήμερα τη σχετική συμφωνία στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.  

Τον ερχόμενο Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζόραμπ Πολολικασβίλι, υπέγραψαν σήμερα τη σχετική συμφωνία στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Σημειώνεται δε ότι είναι η πρώτη φορά, που η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκή πόλη. 

Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο της 108ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Οργανισμού, ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021.

Η διεθνής συνάντηση συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπικών φορέων.

H κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει καθιερώσει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για την προώθηση μεταξύ άλλων, προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα