Την ουκρανική Ergopack εξαγοράζει ο όμιλος Σαράντη

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 09:18
UPD:09:25

Στην εξαγορά του Ομίλου Ergopack στην Ουκρανία προχωρά ο όμιλος Σαράντη. Η αξία της επιχείρησης (entreprise value) ανέρχεται σε 20 εκατ. δολάρια, ενώ ο όμιλος Σαράντη εξαγοράζει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Ergopack με το τίμημα να χρηματοδοτείται από τα διαθέσιμα του Ομίλου.

Συγκεκριμένα εταιρεία GR. Sarantis Cyprus Ltd, 100% θυγατρική της ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Ουκρανικής εταιρείας Ergopack LLC. Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η δραστηριότητα της Ergopack αφορά στην παραγωγή και διανομή προϊόντων οικιακής χρήσης, με κυριότερες κατηγορίες τις σακούλες απορριμμάτων, τα προϊόντα συσκευασίας τροφίμων και τα είδη καθαρισμού. Οι πωλήσεις του Ομίλου Ergopack κατά το 2017 ανήλθαν σε 29 εκ. δολάρια.

Η Ergopack έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, που αντιπροσωπεύει το 46% των συνολικών πωλήσεων και πραγματοποιείται στις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Πολωνία, η Λετονία κ.λπ. Αποτελεί ηγετικό παίκτη στην αναπτυσσόμενη ουκρανική αγορά προϊόντων οικιακής χρήσης παρουσιάζοντας αυξανόμενο μερίδιο αγοράς κάθε χρόνο. Το χαρτοφυλάκιο της αποτελείται από 3 ηγετικές μάρκες και συγκεκριμένα τις Melochi Zhizni, Domi και Novax.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο παραγωγικό κέντρο κοντά στο Κίεβο με όλες τις αναγκαίες υποδομές για τη διαδικασία παραγωγής του.

«Η εξαγορά αυτή, που είναι στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου, σηματοδοτεί την είσοδο του Ομίλου σε μια νέα πολλά υποσχόμενη γεωγραφική περιοχ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Σαράντη. «Παράλληλα με την αποτελεσματική ένταξη της νέας εταιρείας στον Όμιλο, η διοίκηση θα επικεντρωθεί στην εκμετάλλευση συνεργειών και στην αξιοποίηση ευκαιριών που θα αποσκοπούν στην περαιτέρω επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και ανάπτυξη της γεωγραφικής παρουσίας του Ομίλου» συμπληρώνει. 

Ο όμιλος Σαράντη σχεδιάζει να εισαγάγει στις παραπάνω αγορές τα ισχυρά ευρωπαϊκά προϊόντα του χαρτοφυλακίου του, και ειδικότερα τα καλλυντικά προϊόντα, όπου κατέχει ηγετική θέση στην Κεντρική Ανατολική Ευρώπη. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα