Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 21:05

«Μαύρη Παρασκευή» για τη Wall Street

«Μαύρη Παρασκευή» για τα διεθνή χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τη Wall Street να παραμένει στο «κόκκινο» για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση εντείνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα.

«Μαύρη Παρασκευή» για τα διεθνή χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τη Wall Street να παραμένει στο «κόκκινο» για ακόμη μία συνεδρίαση, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση εντείνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα.

Ο Dow έκανε ενδοσυνεδριακά βουτιά πάνω από 200 μονάδες, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, αν και στη συνέχεια κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές του. Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και ο S&P 500, για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση και στη χειρότερη εβδομάδα του 2019.

Aφορμή τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την αγορά εργασίας. Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον προηγούμενο μήνα μόλις 20.000 θέσεις εργασίας, το μικρότερο αριθμό από τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση της απασχόλησης κατά 180.000 θέσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες ότι η ισχυρότερη οικονομία παγκοσμίως χάνει τη δυναμική της.