Βρετανία: Ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις το UKIP

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 17:03
UPD:17:08
EPA/LEE SANDERS

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του UKIP απειλεί το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

A- A A+

Στο ζενίθ βρίσκεται η υποστήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ενόψει των ευρωεκλογών.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του UKIP, το οποίο ζητεί την άμεση αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. και αυστηρότερους μεταναστευτικούς νόμους απειλεί το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις προγραμματισμένες για το 2015 εθνικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις ευρωεκλογές στις 22 Μαΐου το Κόμμα της Ανεξαρτησίας θα στείλει τους συντηρητικούς στην τρίτη θέση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes για τις προθέσεις των ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές έδειξε ότι το 20% θα ψηφίσει το UKIP - τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το υψηλότερο ποσοστό τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι συντηρητικοί του Κάμερον έπεσαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 29%.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί, βρίσκονται σταθερά στο 35%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό της τάξης του 7%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση της Opinium on Sunday εμφανίζει το UKIP με τρεις περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες στο 18% και μία τρίτη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας στο 15%.

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία την Πέμπτη, ο Κάμερον χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις θέσεις του UKIP για την Ε.Ε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή