ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση πίσω από τους αριθμούς

«Δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας η Ευρώπη»
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 17:25
UPD:17:29
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

«Η Ευρώπη είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο μαθητή του νεοφιλελευθερισμού της κ. Μέρκελ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

A- A A+

«Οι τελευταίοι που μπορούν να διαβεβαιώσουν τον ελληνικό λαό για την έξοδο από την κρίση είναι εκείνοι που μετατρέπουν τις χώρες του νότου σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες της Ευρώπης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επισκέπεται τη χώρα μας.

«Δεν προκαλούν καμία έκπληξη ούτε οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ούτε η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος. Η Ευρώπη είναι δέσμια της μνημονιακής συνταγής λιτότητας, που εξαθλιώνει τους λαούς και αποδομεί την Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο μαθητή του νεοφιλελευθερισμού της κ. Μέρκελ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τονίζει ακόμη πως «πίσω από τους αριθμούς και τις υποσχέσεις για μία λογιστικού τύπου μελλοντική οικονομική ανάκαμψη, βρίσκονται η εκτίναξη της ανεργίας και η πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία» και επισημαίνει πως «ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μπορούσε σε μια σύντομη βόλτα του στους δρόμους της Αθήνας, να δει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και τους αστέγους της και να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι την "επιτυχία" του μνημονίου και τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».  

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή