Φρανκφούρτη: Περικύκλωσαν την ΕΚΤ οι διαδηλωτές του Blockupy

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:35
UPD:11:45
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Γερμανοί διαδηλωτές του κινήματος «Blockupy» συγκρούονται με αστυνομικούς κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φρανκφούρτη.

A- A A+

Χιλιάδες διαδηλωτές του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy απέκλεισαν την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

REUTERS

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «άνθρωπος πάνω από τα κέρδη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν παρά τη βροχόπτωση, αποκλείοντας δρόμους που οδηγούν στην ΕΚΤ αλλά και στην έδρα της Deutsche Bank, στον οικονομικό τομέα της πόλης.

Η αστυνομία κάνει λόγο για περίπου 2.500 διαδηλωτές. Όπως αναφέρει, κάποιοι  από αυτούς πέταξαν πέτρες και υπήρξαν κάποιες συμπλοκές, ωστόσο η διαδήλωση χαρακτηρίζεται ειρηνική μέχρι στιγμής.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Το κίνημα Blockupy σχηματίστηκε μετά το Occupy Wall Street του 2011. «Στόχος αυτής της πολιορκίας είναι να εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία της ΕΚΤ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος Μάρτιν Σόμερ, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους που προσπαθούσαν να φτάσουν στη δουλειά τους γύρισαν στα σπίτια τους.

YOUTUBE/NEWNEWSINWORLD

Πολλές από τις τράπεζες τις Φρανκφούρτης έχουν προτρέψει το προσωπικό τους να πάρει άδεια την Παρασκευή. Η ΕΚΤ ανέφερε ότι έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει σήμερα την ομαλή λειτουργία της και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Περαιτέρω διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις για αύριο 1η Ιουνίου.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή