Επισκόπηση Τύπου

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 10:09
A- A A+

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σε θάλαμο αερίων

Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα βρίσκεται η «διάσωση» της Ελλάδος από τους δανειστές της, παρά το γεγονός ότι καλύφθηκαν όλες οι απαιτήσεις τους".

* ΕΘΝΟΣ: Πρώτο βήμα για «κλείδωμα» της συμφωνίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον δρόμο προς τη θετική κατάληξη παίρνει η υπόθεση για την έγκριση του νέου δανειακού προγράμματος και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. Στις Βρυξέλλες προκαλεί προβληματισμό το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εχει χτιστεί κρυφά ο Ναός του Σολομώντα που θα στεγάσει τον... Κυβερνήτη του Κόσμου;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα θέμα το οποίο επανήλθε τις τελευταίες ημέρες και πάλι στο διεθνές παρασκήνιο, προκαλώντας σχετικές συζητήσεις, αλλά και σύγχυση και ανησυχία, είναι αυτό που σχετίζεται με τον περιβόητο Ναό του Σολομώντα και την πολυθρύλητη ανοικοδόμησή του από τους Εβραίους".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χούντα Σόϊμπε. Θέλει την Ελλάδα στο γύψο

Η εφημερίδα γράφει ότι "είναι τραγωδία ότι βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, με αποτέλεσμα να ανεχόμαστε τις λοιδορίες, τις ύβρεις, τις υποδείξεις και τις απειλές του κ. Σόιμπλε, πρώην λογιστή, πρώην δικηγόρου και μετά πολιτικού".

* ΕΣΤΙΑ: Στον αέρα η συμφωνία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συμφωνία για την δανειακή σύμβαση βρίσκεται πάλι στον αέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι περισσότεροι είχαν νομίσει ότι θα αρκούσε η έγκρισις του μνημονίου από την ελληνική Βουλή, ώστε οι Ευρωπαίοι να πουν το «ναι» και να αποδεσμεύσουν τα κεφάλαια προς την χώρα μας. Ομως η πραγματικότης είναι διαφορετική".

* Η ΑΥΓΗ: Αγοράζουν κυβέρνηση!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να διασφαλίσουν ότι η ελληνική κυβέρνηση στο μέλλον θα είναι της αρεσκείας τους ή «εγγυήσεις» ότι η αποπληρωμή των δανείων θα γίνεται ανεξαρτήτως βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης και, κατ΄επέκταση, που ελληνικού λαού επιχειρούν τώρα Γερμανοί και τροϊκανοί".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Μειώσεις προστίμων για εκτός σχεδίου και ανάπηρους

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέες ρυθμίσεις για τον περιορισμό των αδικιών που έχουν διαπιστωθεί στο ύψος του ενιαίου ειδικού προστίμου για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προσδοκίες απεμπλοκής τη Δευτέρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται για ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων επί του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στην οποία ανεδείχθη και πάλι από πολλά κράτη-μέλη ως μείζον θέμα η πολιτική αβεβαιότητα εν όψει των επικείμενων εκλογών".

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πώς βγαίνουν νόμιμα τα λεφτά στο εξωτερικό

Η εφημερίδα σημειώνει "όλοι οι τρόποι εξαγωγής κεφαλαίων σε ασφαλείς προορισμούς, χωρίς προβλήματα με την εφορία αλλά με κρυμμένα ρίσκα".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Μαστίγιο και καρότο από το Βερολίνο...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρονται να εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, αποφεύγοντας, ωστόσο, παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, όπως είπαν χθες ευρωπαϊκές πηγές στο Reuter. Η σχετική αναβολή θα μπορούσε να καλύψει την περίοδο έως τις εκλογές στην Ελλάδα που αναμένονται τον Απρίλιο, είπαν".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βάλτε τέρμα στην τρομοκρατία και στην εξαθλίωση με ευρώ ή χωρίς ευρώ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ωμός εκβιαστής των εργαζομένων η συγκυβέρνηση. Μετά την αναβολή του Γιούρογκρουπ, που δείχνει και τα μεγάλα αδιέξοδα και τις οξυμένες αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, εντείνει την τρομοκρατία λέγοντας ότι «το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή», προεξοφλώντας ότι οι θυσίες και οι περικοπές δεν έχουν τελειωμό. Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πιο αποφασιστικά πρέπει να απορρίψουν την τρομοκρατία και να τους απαντήσουν: Αρνούμαστε την εξαθλίωση με ή χωρίς ευρώ".

* ΤΑ ΝΕΑ: Τι θέλουν οι Γερμανοί

Σύμφωνα με την εφημερίδα "1. Μηχανισμό επιτήρησης: την αναβάθμιση του επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ ζητεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε. 2. Κυβέρνηση α λα Μόντι: παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή επιχειρούν οι Ευρωπαίοι, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς τον διορισμό κυβέρνησης α λα Μόντι καθώς και να μη γίνουν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα ζητούν στήριξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα μετά τις εκλογές".

* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Καρτέλ μνημονίου

Η εφημερίδα γράφει ότι "συνασπισμό «προθύμων» μαγειρεύει η τρόικα. «Δένει» και την επόμενη κυβέρνηση με εκβιασμό για τη δανειακή. Θρασύτατη παρέμβαση Σόιμπλε για σχήμα «τύπου Μόντι»".

* City Press: Εδειξε το δρόμο ο Κάρολος Παπούλιας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παραιτήθηκε της προεδρικής του αποζημίωσης. Το καλό παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουν βουλευτές, κόμματα, δικαστικοί και άλλοι".

* Metro: Ζητούν... λαγούς με πετραχήλια

Η εφημερίδα γράφει ότι "θέμα δέσμευσης όλων των ελληνικών κομμάτων για το νέο Μνημόνιο εγείρουν οι εταίροι. Παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου θέλει το Βερολίνο".

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φέρνουν εκλογές οι νέες απαιτήσεις

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή