Επικρίσεις ΝΔ για την ίδρυση νέου φορέα συγκριτικών δοκιμών

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 16:23

Eνώ η κυβέρνηση «έχει θεωρητικώς διακηρυγμένη πολιτική τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου», συνεχίζει να δημιουργεί νέους φορείς, επισημαίνει ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.

A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ίδρυση του ινστιτούτου συγκριτικών δοκιμών προϊόντων και υπηρεσιών, με την ονομασία ΕΛΟΤ-TEΣT, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ η κυβέρνηση «έχει θεωρητικώς διακηρυγμένη πολιτική τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου», συνεχίζει να δημιουργεί νέους φορείς.

Η συγκρότηση και στελέχωση του νέου φορέα, τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, θα γίνει με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ, με μια αόριστη πρόβλεψη για αυτοχρηματοδότηση στο μέλλον.

«Την ίδια περίοδο που οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ είναι σε χαμηλό επίπεδο, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ανήκει πλέον η ΓΓ Καταναλωτή, οι πιστώσεις του προγράμματος δεν διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία, αλλά στη δημιουργία και συντήρηση νέων κρατικών οργανισμών», συμπληρώνει ο τομεάρχης της ΝΔ, διερωτώμενος πόσο συνεκτική είναι η πολιτική της κυβέρνησης που από τη μια πλευρά επιχειρεί να μειώσει τους φορείς του Δημοσίου, και από την άλλη δημιουργεί έναν ακόμα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή