Skip to main content

Εύα Καϊλή: «Θα μετακομίσω στην Ιταλία, γιατί την θεωρώ πατρίδα μου»

EPA/JULIEN WARNAND

«Δεν με υποστήριξαν το κόμμα μου και η ΕΕ» - «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα έβλεπαν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο»

Η Εύα Καϊλή μίλησε στην Corriere Dela Serra και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η παράταξή της αφενός και η ΕΕ αφετέρου δεν την υπερασπίστηκαν στην υπόθεση Qatargate.

Η κ. Καϊλή δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις ευρωεκλογές. «Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα έβλεπαν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για την υπόθεση αυτή καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια», σημείωσε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι θα μετακομίσει στην Ιταλία μετά την λήξη της θητείας της, υπογραμμίζοντας: «Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα μου για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως “garantismo” που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν ορισμένα κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και απαιτούν σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».

Τι σκοπεύει να κάνει

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι σκοπεύει να εργαστεί «υπέρ των γυναικών και των παιδιών που είναι θύματα των αποτυχιών του συστήματος».

Η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι έχει προσφύγει σε διάφορα ανώτερα δικαστήρια. «Στο Βέλγιο για παραβιάσεις κατά των δικαιωμάτων των βουλευτών και, για την αδικαιολόγητη σύλληψή μου και την προκατάληψη του ανακριτή. Μια άλλη προσφυγή αφορά την απαγόρευση να μιλήσω στον Τύπο, που είναι θεμελιώδης ελευθερία, και στη συνέχεια κάνω μήνυση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παραβίασε το δικαίωμά μου να ακουστώ και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όπως ζήτησα πριν από ένα χρόνο. Έχω επίσης ξεκινήσει διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, επειδή οι βελγικές αρχές με χώρισαν βίαια από τη δίχρονη κόρη μου. Κάτι που δεν θα ευχόμουν σε καμία μητέρα», είπε.