Η ΚΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε φάκελο με καταγγελίες στην Εισαγγελία Αθηνών

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 11:59
UPD:12:03
www.aekbc.gr
A- A A+

Η ΚΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε σήμερα (21/6) στην Εισαγγελία Αθηνών φάκελο με στοιχεία για τις καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί αναφορικά με το ελληνικό μπάσκετ.

Εντός της ημέρας αναμένεται συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου στην οποία θα αναφερθεί στις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Η Ένωση είχε κάνει αρκετές ανακοινώσεις μετά τις διαρροές περί απόρριψης του φακέλου της από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ με αναφορές σε παράνομους στοιχηματισμούς, σε ύποπτες συνεργασίες μεταξύ ομάδων, παραγόντων και δημοσιογράφων, αλλά και καταχρηστική άσκηση καθηκόντων κάποιων μελών της επιτροπής αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ».

Τον φάκελο κατέθεσε ο αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα ο φάκελος με τα στοιχεία, που έχουν περιέλθει σε γνώση μας ή έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε καθήκον απέναντι στο νόμο, παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη ό,τι γνωρίζουμε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πράξεις ποινικά κολάσιμες.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να καταφερθούμε εναντίον οποιουδήποτε. Απλώς, όπως ο κάθε πολίτης έχει υποχρέωση να προασπίζεται το δίκαιο και να διαφυλάττει την αλήθεια και να την αναδεικνύει, κάναμε αυτό που έπρεπε».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις