Σάμος: Προσωρινά μη κατοικήσιμα 300 σπίτια - Ακατάλληλα 11 σχολεία

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 12:13
UPD:15:21
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων, σε όλη τη Σάμο, από τους μηχανικούς του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Ειδικότερα, συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια της Σάμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού βρίσκονται στο νησί 57 μηχανικοί οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας (1η Νοεμβρίου 2020), έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτίρια σε όλο το νησί, 414 από αυτές αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες προσωρινά. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι, σε πρώτη εκτίμηση, κρίθηκαν οι 8. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 21 από τα 35.

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα προσωρινά. Συγκεκριμένα 5 ακατάλληλα είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 ακατάλληλα είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή