Περ. Αττικής: Σύμβαση 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κινέτα

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 19:31
UPD:19:34
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Προγραμματική σύμβαση για έργα υποδομής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Κινέτας το οποίο είχε υποστεί καταστροφές από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στα τέλη του 2019, υπέγραψε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η εκτέλεση των εργασιών ορίζεται σε 28 μήνες. Στην υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, από τους οποίους ο κ. Πατούλης ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες, ενημερώνοντας ότι ο ίδιος έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο, θα αλλάξει και την Κινέτα» τόνισε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι στη προγραμματική σύμβαση υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη διασφάλιση της ανάπλασης του οικισμού.

«Τα έργα θα συμβάλλουν στη, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές και τη γρήγορη επαναφορά των περιοχών που έχουν πληγεί, στην κανονικότητα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Σταμούλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την έμπρακτη συμβολή του στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και ιδιαίτερα της Κινέτας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή