Α. Χαρίτσης: Υπάρχουν τα κονδύλια για αναδρομικά χωρίς περικοπές σε όλους τους συνταξιούχους

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 16:27
UPD:16:28
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Για «διπλή κοροϊδία» κατά των συνταξιούχων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «κούρεψε τα αναδρομικά κατά 70%, εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές», παρά τη ρητή απόφαση του ΣτΕ ότι «έπρεπε να επιστραφούν όλα».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση «να σταματήσει τις αλχημείες και να καταβάλει τα αναδρομικά δίχως περικοπές στους συνταξιούχους», υπογραμμίζοντας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ότι «υπάρχουν στα δημόσια ταμεία τα αναγκαία κονδύλια λόγω του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι χαμηλοσυνταξιούχοι πλήττονται περισσότερο», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, αφού «περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια από όσους παίρνουν λιγότερο από 1.000 ευρώ σύνταξη, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα από τα αναδρομικά. Είναι το τρίτο πλήγμα που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος το 2019» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση  αδικεί την ελληνική κοινωνία, προσπαθώντας να εξωραΐσει την κατάσταση. Η ύφεση στη χώρα μας θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και βάθος» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κατάφερε» να οδηγήσει την οικονομία ξανά σε ύφεση πριν την πανδημία και μετά 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης» και ότι «ήδη τα δημόσια έσοδα έχουν «τρύπα» 6 δισ. ευρώ».

«Πώς θα καλυφθούν αυτά;» διερωτήθηκε. «Με νέα περιοριστικά μέτρα ή με ένα πρόγραμμα προστασίας της εργασίας και των αδυνάμων, όπως το «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ;». Και πρόσθεσε: «Όσα βλέπουν το φως από το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα μας βάλει σε έναν νέο φαύλο κύκλο μνημονιακής λιτότητας».

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτίμησε την αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας» και τον πρωθυπουργό ότι «επέδειξε ολιγωρία στο ζήτημα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, δυνατότητα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ», καλώντας τον για μια ακόμη φορά να «φέρει τη συζήτηση για τα ευρωτουρκικά, στο Συμβούλιο Κορυφής. «Είμαστε θετικοί στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, αρκεί να μη γίνει υπό καθεστώς απειλών» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή