Στην τελετή έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό ο Κ. Μητσοτάκης

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 07:25
UPD:08:49
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό, θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

«Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής» σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι: 

  • «Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του».
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Ο Πρωθυπουργός στις 10.30, θα απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να αναπτύξει τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα "Συνεργασία", τις ασφαλιστικές εισφορές και τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή