Αποσύρεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά το ταλκ της Johnson & Johnson

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 09:10
UPD:09:30
REUTERS/Shannon Stapleton
A- A A+

Αποσύρεται από την αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά το ταλκ Baby Powder της Johnson & Johnson, καθώς όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, έχει μειωθεί η ζήτηση του προϊόντος έπειτα από «παραπληροφόρηση» σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος, γεγονός που την έχει φέρει αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές.

Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το προϊόν προκαλεί καρκίνο, διότι περιέχει αμίαντο, που έχει αποδειχτεί ότι είναι καρκινογόνος.  

Η απόσυρση του προϊόντος πραγματοποιήθηκε έπειτα από χρόνια δικαστικών διαφορών, με την Johnson & Johnson να υποχρεώνεται να  πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις.

Η εταιρεία υπερασπίστηκε την ασφάλεια του προϊόντος. Ανακοίνωσε ωστόσο ότι θα μειώσει τις πωλήσεις του προϊόντος, αν και θα πωληθεί το υπάρχον απόθεμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόσυρση είναι μέρος της επανεκτίμησης των προϊόντων της, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Johnson & Johnson, από τους ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, δεν βρέθηκε αμίαντος στο ταλκ, έστω και αν σε ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βρέθηκαν ίχνη αμίαντου.

Η εταιρεία έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του 2018 να πληρώσει 4,7 δισ. δολάρια για αποζημίωση σε 22 γυναίκες που υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του προϊόντως ανέπτυξαν καρκίνο των ωοθηκών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή