«Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες» μετατρέπονται σε «Ελεύθερα Ντουλαπάκια με Τρόφιμα»

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 18:06
A- A A+

Οι «Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες» έχουν «φυτρώσει» εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου: μικρά ντουλαπάκια, μπροστά σε σπίτια, στα πάρκα ή άλλους δημόσιους χώρους, στα οποία αφήνουν βιβλία που έχουν διαβαστεί για να τα διαβάσει και κάποιος άλλος.

Το μότο είναι «Πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα βιβλίο». Στην Ελλάδα, κόσμος αφήνει σε πολλά σημεία διαβασμένα βιβλία, ώστε να συναντήσουν έναν άλλον αναγνώστη. Τώρα, σε καιρούς πανδημίας, οι «Little Free Libraries» στις ΗΠΑ μετατρέπονται σε «Little Free Panties», μικρά ή μεγαλύτερα ντουλαπάκια στην άκρη των δρόμων με τρόφιμα και άλλα αναγκαία.

Πρωτοπόρος της σημερινής τάσης μαζικής μετατροπής ήταν η Τζέσικα Μακλάρντ, η οποία ξεκίνησε το δικό της «ντουλαπάκι με τρόφιμα», το 2016, έξω από το σπίτι της στην Πολιτεία του Άρκανσο. Τώρα, με την πανδημία να προκαλεί ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και υλικά καθαρισμού, η τάση αυτή εξαπλώνεται καθώς υπάρχει κόσμος που διαλέγει να μοιράζεται αντί να συσσωρεύει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή