Ιντλίμπ: Πώς ένας πατέρας προστατεύει την κόρη του από τον τρόμο των βομβαρδισμών

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 19:57
UPD:19:57
REUTERS/Ammar Abdullah
A- A A+

Ένα παιχνίδι επινόησε ο Σύρος φωτορεπόρτερ Αμπντάλα αλ Μουχαμάντ, προκειμένου να προφυλάξει μικρή κόρη του από το ψυχικό τραύμα που προκαλεί το να ακούει τους εκκωφαντικούς ήχους των αεροπορικών επιδρομών και των βομβαρδισμών κοντά στο σπίτι τους, στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος αυτήν την εβδομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου - διακρίνεται ο ίδιος και η τριών ετών κόρη του Σάλουα να γελούν, την ώρα που ακούγεται ο κρότος των βομβών.

Όπως δήλωσε ο Μουχαμάντ στο Reuters, ο κρότος από τις βόμβες τρομοκρατούσε τη μικρή Σάλουα, επομένως αποφάσισε να ζητήσει από τα παιδιά που έπαιζαν σε κοντινό σημείο να ανάψουν ένα δυναμιτάκι, για να δείξει στη Σάλουα ότι ο θόρυβος ήταν απλά ένα αστείο.

«Άρχισαν να γελάνε και εκείνη άρχισε να γελάει και είδε ότι το όλο πράγμα ήταν απλά σαν ένα παιχνίδι» εξήγησε ο Μουχαμάντ.

GUARDIAN NEWS

Όπως συμπλήρωσε, «δύο ημέρες αργότερα, η πολεμική αεροπορία έπληξε την περιοχή και εγώ αμέσως της είπα να μην φοβάται, είναι απλά παιδιά που ρίχνουν δυναμιτάκια».

«Μετέτρεψα το όλο θέμα σε ένα παιχνίδι, προκειμένου εκείνη να μην φοβάται» συνέχισε ο ίδιος, ευελπιστώντας η ιδιαίτερη αυτή τεχνική προστασίας από το ψυχικό τραύμα να έχει αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή