Γάτσιος και Ιωάννου: Ζήτημα εθνικής επιβίωσης

Βιβλίο - ανατομία της ελληνικής οικονομίας «από το 2008 έως σήμερα»
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 11:49
UPD:12:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Μόνο οι δύσκολοι δρόμοι οδηγούν στη σωτηρία της Ελλάδας» επισημαίνουν ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος και ο οικονομολόγος Δημήτρης Ιωάννου, στον πρόλογο βιβλίου τους με τίτλο «Ζήτημα εθνικής επιβίωσης».

Ο τόμος περιλαμβάνει παρεμβάσεις τους από την εκδήλωση της κρίσης έως και την τρέχουσα περίοδο και θέτει στο επίκεντρο την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ισχυρή παραγωγική βάση στην ελληνική οικονομία, με την προσέγγιση ότι αυτή είναι η μοναδική διέξοδος από τον «παρασιτικό χαρακτήρα» της.

«Το να λέει κανείς ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ένας αποτελεσματικός παραγωγικός μηχανισμός δεν αποτελεί μια στεγνή οικονομίστικη παρότρυνση. Είναι, αντίθετα, μια παρότρυνση για να αλλάξει τον ηθικό και τον αξιακό της κώδικα, για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο μέσα από έναν πνευματικό και υπαρξιακό μετασχηματισμό. Είναι ένα κάλεσμα στον Έλληνα πολίτη να γίνει ενεργός πρωταγωνιστής, αντί να είναι κακόπιστος παθητικός θεατής, των εξελίξεων που αφορούν αυτόν τον ίδιο αλλά και το μέλλον των παιδιών του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου, από τις εκδόσεις Κριτική.

Στο υλικό περιλαμβάνεται και συνέντευξη του κ. Γάτσιου στη «Ν», τον Οκτώβριο 2016.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα