Βρετανία: Η Μέι δεν αποχωρεί δηλώνει εκπρόσωπός της

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 16:57
UPD:16:59
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Δεν σκοπεύει να ανακοινώσει την αποχώρησή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως είπε, «η πρωθυπουργός έκανε μία πολύ γενναιόδωρη προσφορά στην Επιτροπή 1922. Βρίσκεται εδώ για να ολοκληρώσει το Brexit στην πρώτη φάση και μετά θα φύγει και θα ανοίξει τον δρόμο για τη νέα ηγεσία, σε δεύτερη φάση. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται: θέλει να ολοκληρώσει το Brexit» σημείωσε.

Το θέμα της αποχώρησης της Τερέζα Μέι επανήλθε μετά το Πάσχα, όταν η Επιτροπή 1922 ζήτησε από την πρωθυπουργό να παρουσιάσει στο κόμμα ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία για το Brexit δεν έχει την έγκριση του κοινοβουλίου. Όπως είχε υποσχεθεί τον Μάρτιο - ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συμφωνία αποχώρησης - θα εγκατέλειπε την ηγεσία του κόμματος, εάν εγκρίνονταν η συμφωνία αποχώρησης, πριν ξεκινήσει η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε στο κοινοβούλιο, δέχτηκε επίθεση από τη βουλευτή των Συντηρητικών Άντρεα Τζένκινς, που ανήκει στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών και της είπε κατά πρόσωπο ότι θα πρέπει να αποχωρήσει. Η Τερέζα Μέι είχε χθες κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπράντι, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της αποχώρησής της κι ο οποίος αναμένεται να μεταφέρει τη θέση της Τερέζα Μέι στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της Επιτροπής αργότερα σήμερα. Κάποιοι από αυτούς ζητούν την εκκίνηση της διαδικασίας για την αλλαγή των κανόνων του κόμματος σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να υπάρξει νωρίτερα από τον Δεκέμβριο μία δεύτερη πρόταση μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής του κόμματος, ακόμη και τον Ιούνιο, προκειμένου να επισπεύσουν την απομάκρυνσή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή