Αυστρία: Θα παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με Ουγγαρία, Σλοβενία

Επικαλείται τρομοκρατική απειλή
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 13:44
UPD:13:52
EPA/CHRISTIAN BRUNA
A- A A+

Για την απόφασή της να παρατείνει  συνοριακούς ελέγχους με τους εταίρους της στην Ε.Ε., Ουγγαρία και Σλοβενία, τουλάχιστον έως τον Νοέμβριο ενημερώνει η Αυστρία τις Βρυξέλλες.

Όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Χέρμπερτ Κικλ, έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την πρόθεση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτήν γίνεται λόγος για επίμονα υψηλό αριθμό παράτυπων μεταναστών και μία «υποβόσκουσα τρομοκρατική απειλή» που συνδέεται, όπως υποστηρίζει, με την προοπτική της επιστροφής μαχητών από πρώην προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ. 

Ο Κικλ, του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, επισημαίνει πως αναμένει αύξηση του αριθμού των μεταναστών που συλλαμβάνονται κατά μήκος της αποκαλούμενης βαλκανικής διαδρομής προς την Ευρώπη, σύμφωνα το APA.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το πρακτορείο Reuters. Οι έλεγχοι αναμενόταν να λήξουν στις 11 Μαΐου. Η Αυστρία, η Γερμανία και άλλες χώρες που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπου κανονικά δεν διεξάγονται έλεγχοι, επέβαλαν συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι υποτίθεται πως ήταν έκτακτοι, το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή