Μ. Σπυράκη: Να μας πει ο κ. Τσίπρας ποιοι είναι οι «πρόθυμοι» βουλευτές

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:44
UPD:15:47
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Να κατονομάσει τους «πρόθυμους» βουλευτές που θα στηρίξουν μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και να τοποθετηθεί επί των κινήτρων τους, κάλεσε τον πρωθυπουργό, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση, στον Αλέξη Τσίπρα, για την «αβεβαιότητα» που επικρατεί στην χώρα μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

«Η αβεβαιότητα στην χώρα έχει σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα και στην οικονομία, δήλωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε πως «η κατάσταση αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση για να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος».

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα στο τραπέζι, θα πράξει ό,τι πρέπει όταν πρέπει. Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να παραμείνει δίχως κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ, η κ. Σπυράκη απάντησε: «Υπάρχει κυβέρνηση; Στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση μειοψηφίας. Η αποχώρηση του κ. Καμμένου συνεπάγεται την υποχρέωση για ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν είχαμε κυβερνήσεις μειοψηφίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Συνεχίζοντας έθεσε τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

  • «Ο κ. Τζανακόπουλος προανήγγειλε στις 20 Ιουνίου ότι σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση θα ζητήσει και θα λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Τι άλλαξε από τότε και μιλά για κυβέρνηση ανοχής;
  • Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ θα έχει 151 βουλευτές. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι βουλευτές που είναι τώρα στη αντιπολίτευση, και με ποια κίνητρα αυτοί οι βουλευτές δείχνουν τώρα προθυμία να τον στηρίξουν;
  • Την ίδια ώρα και λίγο πριν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει, υπογράφει από κοινού με τον κ. Τσακαλώτο συμφωνία με αντισταθμιστικά οφέλη 230 εκατ. ευρώ στην αναβάθμιση των F-16. Ο κ. Τσίπρας είναι που παλαιότερα διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Τι άλλαξε και στο παρά πέντε της αποχώρησης του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση υπογράφεται τέτοια συμφωνία;».

Σε ερώτηση για την υπόθεση Novartis και για ενδεχόμενες ευθύνες της κ. Τουλουπάκη στην διερεύνησή της, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι για τη ΝΔ υπάρχουν δύο θέματα:

  • «Το πρώτο θέμα είναι το θεσμικό: η ΝΔ υποστηρίζει την θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και έχει καταθέσει προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Το δεύτερο είναι ότι στη Novartis η κυβέρνηση επιχείρησε να στήσει σκευωρία, η σκευωρία κατέρρευσε, τα υπόλοιπα είναι δουλειά της δικαιοσύνης».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ όπου θα συζητηθεί και το Σκοπιανό. Οι επισκέψεις ξένων ηγετών είναι ευπρόσδεκτες, είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της ΝΔ για το Σκοπιανό και ο κ. Μητσοτάκης θα τις επαναλάβει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή