Ν. Παππάς: Αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 15:32
UPD:15:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε στη Βουλή  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, καλώντας τη να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε επίπεδο προγραμμάτων και όχι ύβρεων και ψευδών ειδήσεων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς ζήτησε απο την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ και να αποσαφηνίσει αν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσει τη συμφωνία, για να πάει σε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή ή για να ακυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, σημείωσε ότι θα περίμενε στο ΚΙΝΑΛ να γίνει ανταλλαγή απόψεων στο επίπεδο των προγραμμάτων, διότι -όπως αντιπαρέβαλε- με τη Ν.Δ. υπάρχει χάος σε επίπεδο προγραμμάτων.

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο, ούτε για την πορεία των προγραμμάτων, ούτε για το θέμα των αδειών, ούτε για το Μακεδονικό. Ποια είναι η θέση της για το Μακεδονικό; Θα γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο. Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε τη συμφωνία; Θα διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσετε την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία έγινε; Θα διεκδικήσετε ψήφο για να πάτε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή; Αυτό το θεωρώ απολύτως βέβαιο, διότι το πρόγραμμά σας είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ομαλότητας. Έρχεστε και πασάρετε για το ασφαλιστικό μια λύση η οποία, όπου εφαρμόστηκε, απέτυχε παταγωδώς, το κράτος αποσύρεται de facto από την ασφάλιση και προσθέτει δύο πυλώνες, όπου τον έναν κάνει επικουρικό, τον άλλον ιδιωτικό. Το 50% των συνταξιούχων στη Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» είπε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η χώρα έχει μπει σε μία καινούρια φάση. Είναι απολύτως σαφές και από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από το γεγονός, δηλαδή, ότι τελείωσαν τα μνημόνια και πλέον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και μεταβολές που πρέπει να υπάρξουν. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να μετατοπίσουμε λίγο την κουβέντα και να χαμηλώσουμε τους τόνους, διότι για το παρελθόν θα δυσκολευτούμε πολύ να συμφωνήσουμε, αλλά για το μέλλον πρέπει να συζητήσουμε επί προγραμμάτων» τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Περίμενα να ακούσω απ' όσους ξιφούλκησαν εναντίον της κυβέρνησης -λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, ότι έφερε το χειρότερο μνημόνιο, ότι έχει καταστρέψει την χώρα, λες κι η χώρα είχε διασωθεί όταν είχες ανεργία 27% και τώρα που είχε 19,1% είναι κατεστραμμένη- για ένα-ένα τα μέτρα που θα γίνουν νόμος του κράτους με τον προϋπολογισμό, εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία. Εξαντλήστε όλους τους δυνατούς χαρακτηρισμούς, δεν μπορεί να σιωπάτε για τα άλλα όμως» πρόσθεσε, καλώντας τη Ν.Δ. να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων. «Να μειωθεί ή να μη μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίον φέρατε χωρίς εντολή; Σ' αυτό δεν μπορούμε να λέμε μισόλογα. Να μειωθούν ή να μη μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους; Κινήματα ολόκληρα κάνατε, έχετε καταραστεί τον Κατρούγκαλο 100.000 φορές» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι με την κυβέρνηση έχει χαοτική διάσταση σε επίπεδο προγραμμάτων. Παράλληλα, την κατηγόρησε πως έρχεται ως δικαιωμένη, «όταν δεν χρησιμοποιεί ψευδείς ειδήσεις». Ο ίδιος επικαλέστηκε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο από προσκείμενους στη Ν.Δ., τα οποία δεν ισχύουν, εκφράζοντας την έκπληξή του γι' αυτό. «Ο Τράμπ είπε τα Σκόπια "Μακεδονία", ενώ τα είχε αναγνωρίσει από το 1992 με το συνταγματικό όνομα. Έγινε χαμός στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πήγαμε με κυβερνητικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη, ενώ πήγαμε με ειδικά ναυλωμένο. Ο Φλαμπουράρης οδηγούσε το ταχύπλοο στο δυστύχημα στην Αίγινα, ένας παππούς που παρουσιάζεται από το 2011 να συμμετέχει σε σημερινές διαδηλώσεις. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση γίνεται και από ανθρώπους που θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτιά σας» σχολίασε ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

«Το σύνθημα του ΕΦΚΑ είναι όλοι μαζί πιο δυνατοί, το σύνθημα το δικό σας είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Το σύνθημα για την ψηφιακή είναι "το αύριο σήμερα για όλους", το δικό σας "άφησαν στο μαύρο τους ανθρώπους"» πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να αναβαθμιστεί η πολιτική, με θετικό το γεγονός της αποσυμπίεσης από την ύπαρξη μνημονίων. «Μπορεί κάθε κόμμα να παρουσιάσει το πρόγραμμά του ενώπιον του ελληνικού λαού. Εσείς έχετε μία δέσμευση να δικαιολογήσετε όσα κάνατε μέχρι το 2014. Αυτό θα σας ακολουθεί και με αυτή την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε με την προοδευτική αριστερή παράταξη κι ο λαός θα αποφανθεί, όπως αποφάνθηκε και στο παρελθόν ότι θα συνεχίσει αυτή την πορεία ανάκαμψης» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή