Αίγυπτος: Απετράπη επίθεση σε χριστιανική εκκλησία

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 17:10
UPD:17:12
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Καμικάζι επιχείρησε να εισέλθει στην Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στη συνοικία του Καΐρου Σούμπρα Ελ Χέιμα, ωστόσο αποχώρησε από το σημείο διαπιστώνοντας πως ήταν ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας λόγω των θρησκευτικών εορτασμών των Κοπτών Χριστιανών, ανέφερε η Egypt Today (φωτ. αρχείου).

Οι αιγυπτιακές αρχές απέτρεψαν επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία στο βόρειο τμήμα του Καΐρου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Καμικάζι επιχείρησε να εισέλθει στην Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στη συνοικία του Καΐρου Σούμπρα Ελ Χέιμα, ωστόσο αποχώρησε από το σημείο διαπιστώνοντας πως ήταν ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας λόγω των θρησκευτικών εορτασμών των Κοπτών Χριστιανών, ανέφερε η Egypt Today.

Σύμφωνα με το ίδιο έντυπο, η βόμβα την οποία έφερε ο επίδοξος δράστης εξερράγη ενώ εκείνος βρισκόταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την εκκλησία. Κανένας -πέραν του δράστη- δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Τον Δεκέμβριο του 2016 επίθεση στον Καθεδρικό Ναό των Κοπτών, στη συνοικία Αμπάσια του Καΐρου, σκότωσε 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 47.

Τον Απρίλιο του 2017, διπλή βομβιστική επίθεση σε εκκλησίες στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων περίπου 90.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή