Νέο ρεκόρ για τον «Μαύρο πάνθηρα»

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 11:42

Η ταινία  «Black Panther» (Μαύρος πάνθηρας) εξελίσσεται σε φαινόμενο της χρονιάς καθώς ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως και συνεχίζει τη σαρωτική της πορεία στις αίθουσες.  

Πρόκειται για την πέμπτη ταινία που βασίζεται στο Marvel Universe της Disney που σημειώνει ένα τέτοιο ρεκόρ.  Ο αναλυτής του box office, Τζεφ Μποκ, δήλωσε στους «New York Times» ότι το φιλμ είναι σημαντικό για ακόμη ένα λόγο και αποτελεί ορόσημο.

Είναι σαν ένα τείχος που καταρρέει. Από την άποψη του “Black Panther”, κανένα στούντιο δεν θα μπορεί να πει πάλι: “Ω, οι μαύρες ταινίες δεν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον θα είναι ελάχιστο”».   Με βάση την εκτίμηση της Disney για τις πωλήσεις εισιτηρίων, η ταινία έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου την 26η ημέρα της κυκλοφορίας της.  

Η βάση της IMDb (Internet Movie Database) αναφέρει ότι μόλις 32 ταινίες σημείωσαν ένα δισεκατομμύριο στο  box office. Ανάμεσά σε αυτές συγκαταλέγονται οι ταινίες: «Skyfall», «Beauty and the Beast», «The Dark Knight και «Frozen».  

Ο σκηνοθέτης Ράιαν Κούγκλερ έχει γράψει μια επιστολή ευχαριστώντας τους φανς για την υποστήριξή τους: «Παλεύω να βρω τις λέξεις για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αυτή τη στιγμή. Ποτέ, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμασταν ότι θα είστε τόσο δυνατοί. Σας ευχαριστούμε που δώσατε στην ομάδα της ταινίας μας το μεγαλύτερο δώρο: την ευκαιρία να μοιραστείτε αυτή την ταινία, για την οποία δώσαμε τις καρδιές και τις ψυχές μας».

Υπόθεση

Ήρωας της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας της Marvel, που σκηνοθετεί ο Ράιαν Κούγκλερ, είναι ο Τ’ Τσάλα, ο οποίος, μετά τον θάνατο του πατέρα του που ήταν βασιλιάς ενός τεχνολογικά εξελιγμένου, αλλά απομονωμένου αφρικανικού κράτους, επιστρέφει στην πατρίδα του, για να αναλάβει τη θέση του.

Όταν ένας παλιός ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται απειλώντας ολόκληρο τον πλανήτη, πρέπει να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει και να τον συντρίψει. Παίζουν οι Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Άντι Σέρκις, Μάρτιν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ και Φόρεστ Γουίτακερ.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή