Συρία: 50 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 08:44
UPD:08:46
REUTERS/BASSAM KHABIEH

Οι συνολικά 50 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς οι οποίοι έπληξαν δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και χωριά όπου κατέφυγαν οι άμαχοι για να σωθούν από τις εχθροπραξίες στην Μπουκάμαλ, το τελευταίο αστικό κέντρο που ελέγχει στη Συρία η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμών που σημειώθηκαν από την Παρασκευή σε δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και κοινότητες γύρω από αυτούς στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, οι συνολικά 50 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς οι οποίοι έπληξαν δύο καταυλισμούς εκτοπισμένων και χωριά όπου κατέφυγαν οι άμαχοι για να σωθούν από τις εχθροπραξίες στην Μπουκάμαλ, το τελευταίο αστικό κέντρο που ελέγχει στη Συρία η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η ΜΚΟ είχε κάνει λόγο το Σάββατο για 26 θανάτους αμάχων. Όμως ο απολογισμός αυξήθηκε την Κυριακή, καθώς 13 τραυματίες υπέκυψαν, ενώ άλλοι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νέους βομβαρδισμούς εναντίον δύο περασμάτων που χρησιμοποιούν πολλά άτομα για να διασχίσουν τον Ευφράτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ίδια πηγή τους βομβαρδισμούς πιστεύεται ότι έκαναν κυρίως ρωσικά αεροσκάφη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή