Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 20:27
UPD:02/11/2017 01:12
INTIME NEWS/ΜΠΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζονται οι διαδικασίες προετοιμασίας και ενεργοποίησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βρίσκεται βυθισμένο νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες απορρύπανσης και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας. Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παραλιών σε Άλιμο και Ελληνικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου – Θεατράκι συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από 136 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα.

Επίσης στο Θεατράκι και στο Λιμνιώνα εκτελέστηκαν και εργασίες καθαρισμού του βυθού από συνολικά οκτώ δύτες. Κατά το υπ. Ναυτιλίας, η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, στις παραλίες των δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών, εκτός των περιοχών του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου, όπου συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή