Φεστιβάλ Καννών: Επεισοδιακή έναρξη προβολής για ταινία του δικτύου Netflix

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 21:16

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Okja» διακόπηκε σήμερα, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της προβολής της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Η αυλαία δεν είχε σηκωθεί εντελώς από την οθόνη, καλύπτοντας το πάνω μέρος των σκηνών της ταινίας του δικτύου Netflix, όπως για παράδειγμα πλάνο με το κεφάλι της ηθοποιού Τίλντα Σουίντον.

Στην αίθουσα ακούγονταν σφυρίγματα και παρατεταμένες αποδοκιμασίες από το κοινό που ήθελε έτσι να ειδοποιήσει τους τεχνικούς του μεγάλου θεάτρου Lumière, κατάμεστο από θεατές που περίμεναν να δουν μια από τις πιο καυτές ταινίες του φετινού Φεστιβάλ που μετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του.

«Η ταινία πράγματι δεν φτιάχτηκε για τον κινηματογράφο», δήλωσε ένας θεατής αναφερόμενος στην αμερικανική πλατφόρμα Netflix, το logo της οποίας έτυχε υποδοχής με σφυρίγματα, μόλις προβλήθηκε.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι οι δύο ταινίες του, «Ojka» του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-Χο και «The Meyerowitz Stories» του Αμερικανού Νόα Μπάουμπαχ, που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα, δεν θα προβληθούν στους γαλλικούς κινηματογράφους, προκαλώντας την οργή μερίδας των επαγγελματιών του κινηματογράφου, κυρίως των διαχειριστών αιθουσών αλλά και τις επικρίσεις του προέδρου της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, του Ισπανού Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή