Μονομερείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας εξετάζει η Σεούλ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 07:49
UPD:08:07
EPA/YNA

Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας εκτιμά ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων για την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα και για αύτό δεν αποκλείεται η Σεούλ να προχωρήσει στην επιβολή μονομερών κυρώσεων, πριν τη λήψη αποφάσεων στον ΟΗΕ.

A- A A+

Για την εφαρμογή μονομερών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, προετοιμάζεται η Σεούλ, στην περίπτωση που η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την επιβολή νέων κυρώσεων διαρκέσει επί μακρόν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης τόνισε ότι η Σεούλ, έχει μία πολιτική ανακοίνωσης μονομερών κυρώσεων έναντι της Πιονγκγιάνγκ, κατά τη χρονική περίοδο που οι κυρώσεις αυτές, θα έχουν τις μέγιστες επιπτώσεις στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας εκτιμά ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων για την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα. Για το λόγο αύτό δεν αποκλείεται η Σεούλ να προχωρήσει στην επιβολή μονομερών κυρώσεων, πριν τη λήψη αποφάσεων στον ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή