Υπ. Εργασίας: Βάσιμες υποψίες για σοβαρές ποινικές ευθύνες της «Πυρσός Security»

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 16:00
UPD:16:01
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Για βάσιμες υποψίες περί σοβαρών ποινικών ευθυνών της εταιρείας «Πυρσός Security», που έβαλε «λουκέτο» προ ημερών κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, μετά τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Συγκεριμένα, το υπουργείο σημειώνει ότι από τους εργαζόμενους εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την ξαφνική λύση των εργασιών της εταιρείας «Πυρσός» και προσθέτει: 

«Η ενημέρωση που έγινε, και η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, τεκμηριώνει τις βάσιμες υποψίες του Υπουργείου Εργασίας, όπως αυτές εκφράστηκαν στο προηγούμενο δελτίο τύπου, για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών για όλο το χειρισμό από την εταιρεία (μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας τις τελευταίες μέρες).

»Το δεύτερο που αποκαλύφθηκε είναι ότι εκτός από την «Πυρσός», σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ που απασχολούσε 38 εργαζόμενους».

Παράλληλα, το υπουργείο κάνει γνωστές δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε για: 

  1. Την ένταξη των εργαζομένων της «Πυρσός» και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας
  2. Την ένταξη των εργαζομένων αυτών στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.
  3. Τη διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή που εγκαταλείπουν την δραστηριότητα τους ή πτωχεύουν.
  4. Την συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών) διερεύνηση ειδικά της υπόθεσης αυτής με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.
  5. Την εξέταση από κοινού με τους εργαζόμενους της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.

Καταλήγοντας αναφέρει:

«Πέρα από το ειδικότερο πρόβλημα με την παραβατική λειτουργία της «Πυρσός», το υπουργείο επισημαίνει ότι στον κλάδο αυτό όσο και στις εταιρείες καθαρισμού παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο ώστε να τηρούνται οι διατάξεις τόσο της εργατικής όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή