Κοινωνία
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 15:44

Εκατοντάδες στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης του δήμου Αθηναίων

Πάνω από 700 άνθρωποι βρέθηκαν στο καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι που «έστρωσε» το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ. 

Πάνω από 700 άνθρωποι βρέθηκαν στο καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι που «έστρωσε» το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ. 

Υπάλληλοι του δήμου, εθελοντές, άποροι και άστεγοι, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής μοιράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα και γιόρτασαν, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.

'Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, κάποιοι με τα παιδιά τους, από διαφορετικές πολιτισμικά προελεύσεις, ζέσταναν με την παρουσία τους τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που σήμερα έβαλαν τα γιορτινά τους.

«Γιορτάζουμε σα να είμαστε με την οικογένειά μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Νίκος Κόκκινος για το τραπέζι του δήμου, που εδώ και μια δεκαετία έχει γίνει θεσμός.

Ο Αποστόλης, 47 ετών, είναι εδώ και τέσσερα χρόνια άνεργος και άστεγος. Τρώει τακτικά στα συσσίτια του δήμου στην οδό Σοφοκλέους και πέρυσι είχε ξανακάνει Χριστούγεννα στο Ρουφ. Οξυδερκής και χαμογελαστός, αντιμετωπίζει με περηφάνια τα προβλήματα που βιώνει.

Σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «αν οι ίδιοι οι άνθρωποι δε συνεργαστούμε για να αλλάξουμε τις ζωές μας, κανείς δε θα μας σώσει». Αυτό που τον στενοχωρεί περισσότερο είναι πως όλο και πιο πολλοί καταφεύγουν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, «χάνοντας κάτι από την ανθρώπινη τους υπόσταση».

Την Πρωτοχρονιά, ο δήμος διοργανώνει πάλι εορταστικό τραπέζι στο ίδιο χώρο, στη μία το μεσημέρι.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ