Πολιτική
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 09:09

Κ. Μητσοτάκης: Ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων θα επιτευχθεί

Αισόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο Mega, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αισόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο Mega, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πως θα υλοποιήσουμε τον κεντρικό στόχο της χώρας που είναι να έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί», εκτίμησε ο υπουργός.

«Ήδη», συνέχισε, «έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς οπότε απομένει ένα νούμερο γύρω στις 6.000 για να φθάσουμε στον τελικό στόχο των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που αποτελούν και το πρώτο μέρος αν θέλετε του μνημονιακού στόχου που έχουμε συμφωνήσει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ανταπόκρισης από τα υπουργεία».

Όπως σημείωσε, στο καθεστώς εισέρχεται ποσοστό 4% των εργαζομένων, ενώ το ποσοστό που θα απομακρυνθεί τελικά από το Δημόσιο είναι μικρότερο του 2%, με το ποσοστό των αποχωρήσεων να είναι ακόμα μικρότερο αν συνυπολογιστούν οι επίορκοι, όσοι χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά κλπ.

Προανήγγειλε εξάλλου 5 - 10 χιλιάδες προσλήψεις εντός του 2013  με προτεραιότητα στον τομέα Υγείας, τη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων, τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, και τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000 κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Mega