Αθλητικά
Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 15:55

Φαν΄τ Σχιπ: Καιρός για νίκες και προκρίσεις

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνεται αύριο (14/11) στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο το Κόσοβο.

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνεται αύριο (14/11) στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο το Κόσοβο.

Ένας αγώνας από τον οποίο εκλείπει το βαθμολογικό κίνητρο, το οποίο όμως αντισταθμίζεται από το γόητρο για το οποίο οφείλει να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι μια ομάδα που υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, είναι η ευκαιρία για να δώσει η ελληνική ομάδα ένα δείγμα για την επόμενη ημέρα της, που θα περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της στο Nations League και στο EURO 2024.

Αυτό επισήμανε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τους Κοσοβάρους, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το παιχνίδι είναι σημαντικό για την Εθνική ομάδα.

«Είναι τιμή για όλους μας να είμαστε στην Εθνική και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν πετύχαμε το στόχο μας, αλλά είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο. Θέλουμε να έχουμε μία καλή αρχή από τον αγώνα με το Κόσοβο, να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς και να μάθουμε να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια», σχολίασε.

«Θεωρώ ότι κάναμε σημαντικά βήματα στο να κλείσουμε την διαφορά με το επόμενο επίπεδο, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας στο μέλλον», συνέχισε την αρχική τοποθέτησή του ο Ολλανδός τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο εκλέκτορας της Εθνικής απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις για: 

Το μέλλον του:

«Θεωρώ ότι είναι πάντα σημαντικό να σκέφτεσαι το επόμενο ματς αλλά και την διαδικασία συνολικά. Δεν σταματά αυτό. Μιλάω με την ομάδα στην λογική ότι θα παραμείνω. Προφανώς πρέπει να μιλήσουμε ξανά, αλλά το μέλλον θα αναλυθεί μετά το τέλος του αγώνα με το Κόσοβο».

Τις απουσίες γενικά και του Σιώπη ειδικότερα:

«Έχουμε επιλογές. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε, να έχουμε την μπάλα, να πιέσουμε. Έχουμε παίκτες γι'αυτό. Όλοι παίζουν σε αυτή τη λογική και όλοι παίζουν με την τιμή που προκαλεί η Εθνική ομάδα. Όλοι θα δώσουν το 100% τους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Τον αγώνα απέναντι στο Κόσοβο: 

«Είναι μία καλή ομάδα. Έχουν διαφορετικό προπονητή, είναι μία επικίνδυνη ομάδα με δυνατούς και γρήγορους παίκτες. Τα μπακ τους είναι επιθετικά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να έχουμε την σωστή θέση για να την κερδίσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε σκληροί. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς».

Την αποτίμηση των πεπραγμένων της Εθνικής με εκείνον προπονητή της:

«Όταν αναλάβαμε πριν δύο χρόνια η ομάδα ήταν ήδη σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είχε καλά αποτελέσματα.

Αλλάξαμε το κλίμα, τους παίκτες. Δώσαμε στην ομάδα παίκτες με μέλλον και ένα στυλ που αρέσει στον κόσμο. Λέει πολλά ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό, βλέπει τι έχουμε αλλάξει, βλέπει ότι η ομάδα έχει μέλλον και ότι έχει πλησιάσει στο ανώτερο επίπεδο.

Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα, να πάρουμε νίκες, να παίξουμε καλά στο Nations League και να προκριθούμε στο Euro 2024. Πιστεύουμε στην ομάδα και στις προοπτικές των παικτών μας.

Κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και εμπειρία σε ατομικό επίπεδο, αυτό θα βοηθήσει και την ομάδα. Δεν πήγαμε στο Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζουν και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε».