Κοινωνία
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 12:41

Σε διαθεσιμότητα για χρηματισμό δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Για χρηματισμό συνελήφθησαν την Τρίτη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ηλικίας 54 και 39 ετών, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών. Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Για χρηματισμό συνελήφθησαν την Τρίτη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ηλικίας 54 και 39 ετών, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία αλλοδαπών, ο 54χρονος αξιωματικός τού ζήτησε 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ προχθές, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.