Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 10:16

Δ. Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει

Με την απόφαση του Eurogrοup διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία, βάσει της οποίας «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήρτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα «ιστορική».

Με την απόφαση του Eurogrοup διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία, βάσει της οποίας «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα «ιστορική».

Διαμορφώνεται πλέον μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».