Κίνα: Σε υψηλό 28 μηνών σκαρφάλωσε το γιουάν έναντι του δολαρίου

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 11:19
UPD:11:28
REUTERS/DADO RUVIC

Σε υψηλό 28 μηνών εκτινάχθηκε σήμερα Πέμπτη το κινεζικό γιουάν έναντι του δολαρίου, καθώς οι αυξανόμενες πιθανότητες να επικρατήσει ο Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μια λιγότερο προβληματική εμπορική σχέση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οι νίκες στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν έδωσαν στον Μπάιντεν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να αποκτήσει τις 270 ψήφους στο Εκλογικό Κολέγιο και να κερδίσει.

Η εγχώρια ισοτιμία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 6,64 γιουάν ανά δολάριο, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 10 Ιουλίου 2018.

Το γιουάν είχε έντονες μεταβολές τις προηγούμενες δύο ημέρες, από το χαμηλό 3 εβδομάδων σε υψηλό σχεδόν 28 μηνών, καθώς επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αντίδραση του δολαρίου στην ταχέως μεταβαλλόμενη δυναμική των εκλογών.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι μια προεδρία του Μπάιντεν θα ωφελήσει το γιουάν, καθώς είναι πιο πιθανό να υιοθετήσει μια πολυμερή προσέγγιση και λιγότερο πιθανό να παρατείνει τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ, ο οποίος έχει επιβαρύνει το κινεζικό νόμισμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πριν από το άνοιγμα της αγοράς, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έθεσε τη μέση ισοτιμία στα 6,6895 γιουάν ανά δολάριο, 124 pips ή 0,19% χαμηλότερα από τον προηγούμενη συνεδρίαση στο 6,6771.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα