Μικρό το καλάθι αναλυτών για το ράλι των μετοχών

Βλέπουν 2% κέρδη στη Wall Street και στάσιμο τον Euro Stoxx 600
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 07:25
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Από την έντυπη έκδοση

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Την ώρα που διεθνείς χρηματιστηριακοί δείκτες επιδίδονται σε αλλεπάλληλο ράλι, αναλυτές εφιστούν την προσοχή ότι τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού δεν θα διατηρήσουν τη σημερινή κεκτημένη τους ταχύτητα.

Χθες, ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI ξεπέρασε τα προ του κορονοϊού υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου, καθώς οι S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street εκτινάχθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, χάρη στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και στατιστικά στοιχεία. Η Salesforce.com παρουσίασε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών, δείχνοντας ότι οι πελάτες της αντεπεξήλθαν στην πανδημία αναβαθμίζοντας τα τεχνολογικά τους συστήματα. Επίσης, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο του αναμενομένου, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η βιομηχανία θα στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, στρατηγικοί αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίου που συμμετείχαν στο τελευταίο poll του Reuters προειδοποιούν ότι το ράλι της Wall Street θα «μείνει από καύσιμα» καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για την έκβαση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και πώς αυτό θα επηρεάσει τις αγορές, με αποτέλεσμα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να μην κλείσουν το 2020 σε επίπεδα υψηλότερα από τα σημερινά. Ο S&P 500 θα κλείσει το έτος στις 3.300 μονάδες, 4% χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Παρ' όλα αυτά, ο δείκτης θα παρουσιάσει ετήσια κέρδη της τάξης του 2%. Για τον Dow Jones προβλέπεται να κλείσει το έτος στις 28.330 μονάδες, που σημαίνει οριακή άνοδο 0,3% από τα σημερινά επίπεδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη ΝαυτεμπορικήΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα