Η «λευκή λίστα» και η νέα ευκαιρία για τον τουρισμό

«Παράθυρο» ενίσχυσης των ροών προς την Ελλάδα μετά την άρση της καραντίνας από τη Βρετανία
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 14:45
INTIME NEWS/Image Photo Services

Από την έντυπη έκδοση

Νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό διαμορφώνονται μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εντάξει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών προς τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τα σύνορα από τις 10 Ιουλίου χωρίς την καραντίνα των 14 ημερών κατά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών.

Πριν από την οριστική απόφαση, πάντως, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαρπς έθεσε θέμα αμοιβαιότητας σχετικά με τον ταξιδιωτικό περιορισμό που έχει θέσει η Ελλάδα για τη Βρετανία μέχρι τις 15 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρπς εξήγησε πως «η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα, επειδή η χώρα δεν έλαβε αντίστοιχη απόφαση για τους δικούς της περιορισμούς προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου» και τόνισε: «Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα».

Η συμπερίληψη της Ελλάδας στη «λευκή λίστα» ήρθε έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και αφού από προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί για τη Βρετανία και τη Σουηδία η άρση της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πάντως νωρίτερα από τις 15 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, από το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπως φαίνεται, οι τουριστικές ροές μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας θα μπουν σε νέα φάση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα