Τραμπ: Οι συζητήσεις για το εμπόριο με την Κίνα εξελίσσονται «πολύ καλά»

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 17:52
UPD:18:21
REUTERS/Damir Sagolj

«Πολύ καλά» πηγαίνουν οι συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Κίνας στο Πεκίνο, για τη διευθέτηση των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, την ώρα που οι διαπραγματευτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις συνομιλίες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η αμερικανική αποστολή, με επικεφαλής τον αναπληρωτή αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο, Τζέφρι Γκέρις, δεν έκανε κανένα σχόλιο κατά την αναχώρησή της από το ξενοδοχείο χθες και σήμερα.

Ούτε από την πλευρά των Κινέζων διέρρευσε κάποια πληροφορία για τις συζητήσεις, την ώρα που το Πεκίνο υποδέχεται την αποστολή των ΗΠΑ για τις πρώτες επίσημες διαπραγματεύσεις από τότε, που κηρύχθηκε η ανακωχή των 90 ημερών στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Παρά το γεγονός ότι καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, οι χρηματαγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που έχουν υποφέρει από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφουν ανοδικές τάσεις, λόγω της αισιοδοξίας που διατυπώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα συνεχιστούν την Τετάρτη, ανέφερε ο Στίβεν Ουίνμπεργκ, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

To Πεκίνο υποδέχεται την αποστολή των ΗΠΑ για τις πρώτες επίσημες διαπραγματεύσεις από τότε, που κηρύχθηκε η ανακωχή των 90 ημερών στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, ΑFP

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα