Ιταλία: Στο 2,6% το έλλειμμα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 15:34
UPD:15:35
REUTERS/REMO CASILLI

Στο 2,6% του ΑΕΠ και όχι στο 2,4% όπως προβλέπει επισήμως ο ιταλικός προϋπολογισμός υπολογίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ότι θα ανέλθει το έλλειμμα της Ιταλίας το 2019. Η πρόβλεψη αυτή από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή εποπτείας των δημοσιονομικών στη χώρα έρχεται ένα 24ωρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει δώσει η Κομισιόν στη Ρώμη για αναθεώρηση των σχεδίων της. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της αρχής, Τζουζέπε Πιζάρο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η διαφορά των 0,2 μονάδων έγκειται στο γεγονός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξες τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας και υπολογίζει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την αύξηση του κόστους δανεισμού στις αγορές ομολόγων. 

Ουσιαστικά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έρχεται να συνταχθεί με την Κομισιόν και το ΔΝΤ, που κατεβάζουν τον πήχυ για τη μεγέθυνση του ιταλικού ΑΕΠ, αλλά και τις προειδοποιήσεις των Citigroup, Capital Economics και άλλων ειδικών ότι οι αυξημένες αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη. 

Eντείνει δε την πίεση στη Ρώμη να παρουσιάσει ένα πιο πειστικό σχέδιο για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, ακόμη και εάν επιμείνει στους βασικούς άξονες του σχεδίου της. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα