Αγορές: Ανέκαμψε η Ασία- κόντρα στο ρεύμα η Σαγκάη

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 10:09
UPD:10:14
EPA/FRANCK ROBICHON

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις περισσότερες αγορές της Ασίας, με το ηθικό των επενδυτών να ενισχύεται και από το χθεσινοβραδινό τεχνολογικό ράλι στη Wall Street, που οδήγησε τον Nasdaq σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο η κινεζική αγορά μετοχών παρέμεινε υπό πίεση, καθώς οι εμπορικές αντιπαραθέσεις πυροδοτούν φόβους για απότομη επιβράδυνση του «δράκου». Προς το παρόν πάντως η κινεζική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική, με τις εξαγωγές της να αυξάνονται δυναμικά. 

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο οι ταύροι έδωσαν δυναμικά το «παρών», οδηγώντας τον Nikkei 225 σε άνοδο 1,85%. Κέρδη μόλις 0,25% εξαφάλισε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ παρόμοια ήταν τα κέρδη για τον BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Εξαιρετικά περιορισμένες ήταν οι μεταβολές ήταν στο σύνολο σχεδόν των ασιατικών χρηματιστηρίων. 

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης, κόντρα στο ρεύμα, έμεινε σε αρνητικό έδαφος, αν και οι απώλειές του ήταν περιορισμένες (0,2%). Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν ενεργειακές και μεταλλευτικές. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα