ΓΕΝΟΠ: «Μαύρη ημέρα» για τη ΔΕΗ η 9η Ιουλίου

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 15:18
UPD:15:56
FOSPHOTOS/

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στέλνει το μήνυμα και την διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν θα εφαρμοσθεί. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα εμπόδια ανυπέρβλητα».

A- A A+

Επίθεση ενάντια στους 51 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της μερικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ εξαπολύει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ανακοινώνοντας μία σειρά κινήσεων που θα πραγματοποιήσει, ενώ προειδοποιεί ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι 51 βουλευτές της κυβέρνησης που τάχθηκαν υπέρ της ιδιωτικοποίησης στην ουσία ακρωτηρίασαν την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, στήριξαν ένα αντεθνικό νομοσχέδιο, «πυροβόλησαν» τη ΔΕΗ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να διατηρήσουν την δική τους βουλευτική ιδιότητα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στέλνει το μήνυμα και την διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν θα εφαρμοσθεί. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα εμπόδια ανυπέρβλητα».

Παράλληλα πραγματοποιείται ειδική αναφορά στις δηλώσεις τόσο του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού όσο και του αντιπροέδρου της Elpedison Ανδρέα Τζούρου, στο συνέδριο του «Economist».

Επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ευχαριστεί τόσο τον ελληνικό λαό όσο και την Εκκλησία για τη συμπαράστασή τους, ενώ τονίζει ότι έχει αποστείλει επιστολές τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια όσο και προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ζητώντας τους κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της συνδικαλιστικής οργάνωσης, υπογραμμίζεται ότι:

  • Προγραμματίζονται συνεντεύξεις τύπου σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν ενεργειακά κέντρα της ΔΕΗ.
  • Θα υπάρξει προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο Διεθνές Γραφείο εργασίας και σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.
  • Καλούνται όλοι οι ευρωβουλευτές να φέρουν το θέμα της επίταξης των εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.
  • Καλείται η κυβέρνηση - η οποία δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να πωλήσει τη ΔΕΗ - να προκαλέσει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΔΕΗ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή