Skip to main content

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

Με δυναμική παρουσία στον χώρο της κυβερνο-ασφάλειας, το 2021 είχε κάνει αίσθηση με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - από το οποίο τώρα φεύγει

Στον έλεγχο του αμερικανικού private equity ομίλου, Thoma Bravo, περνάει η βρετανική εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας Darktrace, έναντι του ποσού των 5,315 δισ. δολαρίων.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, οι μετοχές της Darktrace έκαναν άλμα 17%. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται «ήττα» για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), όπως σχολιάζει το CNBC, αφού όταν η Darktrace εισήχθη στο βρετανικό χρηματιστήριο το 2021, ήταν μία άκρως καλοδεχούμενη δημόσια εγγραφή, που έδειχνε πως εισέρχονται και νέοι παίχτες από τον κλάδο τεχνολογίας στο LSE, όπου κυριαρχούν οι εκπρόσωποι της παλαιάς οικονομίας, όπως οι πετρελαϊκοί και μεταλλευτικοί κολοσσοί.

Οι επενδυτές της Darktrace θα λάβουν 7,57 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που έχουν στην κατοχή τους.

Το προφίλ της εταιρείας και το παράπονό της

Η Darktrace στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι το διοικητικό της συμβούλιο πιστεύει πως τα λειτουργικά και οικονομικά «επιτεύγματα» της εταιρείας δεν αντικατοπτρίζονται στην αποτίμησή της στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα οι μετοχές να διαπραγματεύονται «με σημαντικό discount». Για αυτό και επέλεξε να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Η Darktrace, με έδρα το Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για μεγάλες εταιρείες και εκδηλώσεις. Έχει περίπου 2.300 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Ο όμιλος Thoma Bravo τόνισε ότι θα αυξήσει την παρουσία του στη μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά κυβερνοασφάλειας με αυτή την επένδυση.

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα premium 44,3% στη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της Darktrace το τρίμηνο έως τις 25 Απριλίου.