Σφοδρή επίθεση Δημ. Στρατούλη κατά κυβέρνησης για πολυνομοσχέδιο

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 19:41
UPD:19:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου), αναφέρεται και στο κάλεσμα του κόμματός του «σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να αποτραπεί η έγκριση από τη Βουλή του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου».

 

A- A A+

Σφοδρότατη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τις εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «πραξικοπηματικές αντικοινοβουλευτικές, αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές» τις διαδικασίες για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Σε ό, τι αφορά το περιεχόμενο των προβλέψεων για τα εργασιακά, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη με το πολυνομοσχέδιο,

  • Μειώνονται δραστικά οι επικουρικές συντάξεις με αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους και με την μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα με ατομικές μερίδες για κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά.
  • Δίνεται θανάσιμο χτύπημα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση κοινωνικών πόρων της που συνολικά της στερούν σε ετήσια βάση πάνω από  3 δις ευρώ και ανοίγουν το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων
  • Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα μητρότητας του ΟΑΕΔ προς τις οικογένειες εργαζομένων και στις εργαζόμενες σε περιπτώσεις λοχείας και τοκετού.
  • Επεκτείνεται και διευκολύνεται η εφαρμογή της ενοικιαζόμενης εργασίας και ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση των τριετιών και συμπίεση όλων των μισθών προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό, μέσω της μείωσης καταρχήν για τους προσληφθέντες μακροχρόνια ανέργους, των τριετιών τους κατά 50%
  • Ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μέσω της πιλοτικής εφαρμογής σε τρεις τουριστικές περιοχές.
  • Κατεδαφίζει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και όποια προστασία τους από την ασυδοσία των σχολαρχών.
  • Προωθεί και νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται και στο κάλεσμα του κόμματός του «σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να αποτραπεί η έγκριση από τη Βουλή του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή