Απορρίπτει το Die Linke το αίτημα επιστροφής του κατοχικού δανείου

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 15:27
UPD:16:33
EPA/BRITTA PEDERSEN

O επικεφαλής του γερμανικού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ.

A- A A+

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου απορρίπτει ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ σε αποκλειστική του δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

«Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω», αναφέρει ο κ. Ρίξινγκερ και προσθέτει ότι είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων».

Ο επικεφαλής της Αριστεράς τονίζει ακόμη ότι «το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ, συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν».

Σε αυτό το πλαίσιο εξηγεί ότι «είναι αδιανόητο να διατεθούν νέα χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών, ενώ Έλληνες που φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν να φυγαδεύουν εκατομμύρια στις χώρες της Ευρώπης».

«Πριν ματώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει οι έλληνες εκατομμυριούχοι να δώσουν έως και το 50% της περιουσίας τους ως θυσία αλληλεγγύης και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί σε χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή