Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί αδήλωτης εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 22:14
UPD:22:17
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έρευνα έπειτα από καταγγελία περί αδήλωτης και μαύρης εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητεί η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

A- A A+

Να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, περί αδήλωτης και μαύρης εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητεί η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει ήδη διαβιβάσει την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τις τελευταίες μέρες γίνεται «κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων – κατ’ επιλογή προσληφθέντων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες συνοδεύονταν και με αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ. Οι καταγγελίες αφορούν στην απασχόληση εργαζομένων ακόμη και για τη μετάδοση του δίωρου προγράμματος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή