Σε παραίτηση Ξαρχάκου οδηγεί η κόντρα για το ρεπερτόριο

Αντίθετος με τις παραστάσεις Φιλιππίδη και Λαζόπουλου, ο Σ. Ξαρχάκος
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 18:43
UPD:18:57

Ο πρόεδρός του Εθνικού θεάτρου Σταύρος Ξαρχάκος

A- A A+

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον διορισμό του και μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του νέου ρεπερτορίου του Εθνικού θεάτρου,  ο πρόεδρός του, Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από διαφωνία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη.
«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη», φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο πρόεδρος της πρώτης κρατικής σκηνής ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο Σωτήρης Χατζάκης  υποστήριξε πως είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη του ρεπερτορίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγές «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και «Τω αγνώστω τραγωδώ» του Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία του ιδίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ενώ οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους με αποτέλεσμα ο Σταύρος Ξαρχάκος να αποχωρήσει από την έκτακτη συνεδρίαση.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ επιθυμία του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, είναι να αλλάξει ο Σταύρος Ξαρχάκος την απόφασή του και να μην παραιτηθεί.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ούτε από το Εθνικό Θέατρο ούτε από την πλευρά του συνθέτη, ενώ μέχρι στιγμής ο Σταύρος Ξαρχάκος φαίνεται να μην έχει υποβάλει ακόμα γραπτή παραίτηση.

Προτεινόμενα για εσάς